Tillbaka till bloggen
  Insikter
  02/04/2020

  Vi erbjuder en metod att skala upp företaget.

  Dela:

  Har ni tillräcklig fokus på strategiarbetet för att möta framtiden? Har ni hittat styrkan och kraften i organisationen för att ta hem den fulla potentialen i er affärsidé?
  Sverige behöver flera innovationer, flera entreprenörer och företagsbyggare. Det är i dessa företag som majoriteten av alla nya jobb skapas och de utgör en viktig kraft för landets ekonomi och för en positiv samhällsutveckling. Tyvärr har många bra företag stannat i sin utveckling. De kan inte hitta ett sätt framåt som frigör potentialen i företagets affärsidé. För ägarna, entreprenörerna, leder det till frustration och missnöje. Ännu värre, starka krafter som digitalisering och globalisering slår hårt mot alla som inte snabbt kan anpassa verksamheten till nya förutsättningar.

  Vi hjälper företagare och ägare att frigöra hela tillväxtpotentialen genom att förändra hur ambitiösa företag arbetar med att utveckla sina företag. Detta påbörjas genom excellens inom ägarskapet. Hur ser det ut hos dig? Finns en tydlig målbild bland ägarna? Finns det frågor som ”skaver” inom ägargruppen? Finns ett tydligt ägardirektiv som ger mål och ramar för styrelsens arbete? Har företaget en professionell process för styrelserekrytering? Håller strategiarbetet tillräckligt hög kvalitet?

  Vi är övertygande att de allra flesta ägare kan dubbla värdet på företaget och halvera riskerna i verksamheten genom professionell ägarstyrning. Vågar du anta den utmaningen?

  Scalex är skapat av entreprenörer för entreprenörer. Vi hjälper ägare och entreprenörer att frigöra tid och resurser att arbeta systematiskt med strategiska och värdeskapande processer i företaget.

  Hälsningar
  Magnus Burvall